(Puck)01/01/12 24/7 Internetheld!

Een tijdje geleden heb ik de 24/7 internetheld van 2011 prijs gewonnen!

De video zegt genoeg, denk ik!

A short time ago I won the 24/7 internethero of 2011 prize!

The video says enough, is in Dutch and I added subtitles!

(Puck)20/11/11 TedxYouth

Foto van @barthoekstra

Op 20 november 2011 ging ik erg vroeg weg om naar TEDxYouth te gaan. Ik heb daar mijn apps gepresenteerd, in de vorm van een interview. Dat ging erg goed, behalve dat wifi het daar niet deed… Er kwamen wifinetwerken langs die “Puck is awesome” en “Puck is een held” heetten… Verder had ik daar nog een leuke tijd, kom in Wired UK, en ga ook nog een keer bij Layar langs!

 

(Marjolijn)26/06/11 Teylers Museum

Voor de expositie Gadgets & Games in Teylers Museum in Haarlem heeft Puck een klein spelletje gemaakt voor de iPhone. Op de expositie zijn tijdlijnen te zien van gadgets en games van nu en vooral van weleer. Bijvoorbeeld de cassetterecorder en View-Master. Met Puck’s app kan je testen of je zelf nog weet wat er eerder was: de elektrische typemachine of de Solex.

Ook heeft hij er een spreekuur gehouden, waar iedereen met allerhande computerproblemen terecht kon. Erg leuk! De expositie is nog tot 11 september te bezoeken, en het is een aanrader! Als is het alleen al om even de échte Pong te spelen…

(Marjolijn)14/06/11 Blogpost Trendmatcher

Op 6 juni heeft Puck zijn educatieve Apps gepresenteerd op de Tablet-middag van Kennisnet. Willem Karssenberg (trendmatcher) heeft er een heel leuke blogpost aan gewijd.

(Marjolijn)25/05/11 SIME congres

Puck is als spreker aanwezig geweest bij het, van oorsprong Scandinavische, SIME-congres. Een bijeenkomst over ICT en innovatie. Hij heeft er verteld over zijn Tafeltrainer en hoe een kind ertoe komt om te gaan programmeren. Heel spannend, en dat was te merken, maar na een herstart deed hij het geweldig! Er is veel getwitterd over hem die dag, veel positieve reacties gekregen.

Op de foto zie Puck die op het podium wordt geïnterviewd door documentaire-maakster Tessa Boerman.

(Erik)22/03/11 Telegraaf (het wondertje…)

Tsja, wondertje… Maar het verschijnen in de Telegraaf heeft wel een enorme lading publiciteit opgeleverd. Ongehoord!

Telegraaf

(Marjolijn)31/12/10 Julian Assange

Samen met Puck sierde Julian Assange de voorpagina van de laatste Volkskrant van 2010. Wat Assange daar doet is duidelijk, Puck stond op de krant omdat ze en VK-magazinespecial hadden over kinderen van 10. En aangezien Puck als een van de weinige 10-jarigen een iPhone-app heeft gemaakt en gepubliceerd vonden ze hem interessant genoeg om op te nemen in het magazine.

De mooie foto is gemaakt door Koos Breukel, waarvoor we een bijzonder interessant bezoekje aan zijn Amsterdamse woning/studio hebben gebracht.

(Erik)24/10/10 Science Center benut niet het volledige potentieel…

Maar desondanks doet hij het als fotomodel voor de poster ook heel leuk.

ScienceCenterPoster

(Erik)15/10/10 Door Thinkquest bij Hyves…

In het voorjaar van 2010 heeft een team van de Jan Vermeerschool meegedaan met de Thinkquest wedstrijd. Daarvoor is een website gebouwd met als thema ‘gezond eten’. Puck heeft, voor de bijzondere manier waarop de site werkt, de uitblinkersprijs gewonnen. Deel van deze prijs was een bezoek aan Hyves. in oktober was het zover: een groepje Jan Vermeerders ging in Amsterdam op bezoek. Vooraf hadden de Hyvers gevraagd om ook een smiley te ontwerpen. De verrassing was groot toen bleek dat die smiley ook echt in Hyves gebruikt kon worden!

Kennisnet schreef er een persbericht over

Het Jeugdjournaal keek ook mee…

Smiley Hyves

(Marjolijn)09/06/10 Goed Idee!

Kort interview in de ComputerIdee van 9 juni 2010… (klik op het plaatje om het artikeltje te kunnen lezen).